Αερουδραυλικά για τη ναυτιλία

Home   /   Νέα   /   Αερουδραυλικά για τη ναυτιλία

Αερουδραυλικά για τη ναυτιλία

Ανοξείδωτα συστήματα ασφαλείας


Τα ανοξείδωτα ηλεκτρουδραυλικά είναι η έκφραση της πιο προηγμένης και μοντέρνας τεχνολογίας αυτοματισμού για το Ναυτιλιακό τομέα σε εφαρμογές όπως οδήγηση πρόωσης, τιμονιέρες, σταθεροποιητές, σκάλες πλοίων, μπουκαπόρτες και ελέγχους ενεργοποιητών για βαλβίδες επεξεργασίας. Ειδικά σχεδιασμένα για να ικανοποιούν τις ανάγκες αυτοματισμού μιας εγκατάστασης πλοίου και τις δύσκολες απαιτήσεις των εφαρμογών εκτός στεριάς, τα ανοξείδωτα συστήματα της Atos προμηθεύονται πλέον σε χιλιάδες εφαρμογές, με ‘ναυτιλιακές πιστοποιήσεις’ από εξειδικευμένα πρακτορεία επιθεώρησης όπως ABS, BV, DNV, RINA, GL, CCS, κατόπιν συνεννόησης.

ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑΤΑ

Συγκροτήματα κατασκευάζονται από το τμήμα συστημάτων της Atos, με δομές, δοχεία και σωληνώσεις σε ανοξείδωτο ατσάλι, ώστε να αντέχουν πάνω από 200 ώρες δοκιμών σε νέφη αλατιού, σύμφωνα με το ASTM B117.
Όλα τα εξαρτήματα και αξεσουάρ είναι συμβατά με βιοδιασπώμενα υγρά με βάση το νερό, με σεβασμό στους περιβαλλοντικούς κανονισμούς σχετικά με τη ρύπανση και τους κινδύνους πυρκαγιάς. Ειδική φροντίδα παρέχεται για την εργονομική τοποθέτηση όλων των εξαρτημάτων, ώστε να διευκολύνεται η συντήρησή τους στις καμπίνες των πλοίων. Επιπλέον, η παραγωγή ενέργειας γίνεται με πτερυγωτές ή εμβολοφόρους αντλίες και με έλεγχο ορίων παροχής, για να μειώνεται η κατανάλωση ενέργειας και να αποφεύγονται υπερφορτώσεις.
Ειδικές λύσεις για τη μείωση του επιπέδου θορύβου, όπως αθόρυβα κόμπλερ, αμορτισέρ, ελαστικοί σωλήνες και αθόρυβες καμπίνες, εφαρμόζονται εύκολα στα συστήματα.

ΑΝΟΞΕΙΔΩΤΟΙ ΚΥΛΙΝΔΡΟΙ

Οι ανοξείδωτοι κύλινδροι ταιριάζουν στις μοντέρνες ναυτιλιακές εφαρμογές, χάρη στην υψηλή αντοχή τους σε επιθετικό περιβάλλον (πάνω από 1000 ώρες σε νέφος αλατιού), ειδικά για σταθεροποιητές κυλίνδρων πλοίων και πτερύγια άκρων σε υδροπτέρυγα σκάφη.

ΣΤΑΝΤΑΡ ΚΥΛΙΝΔΡΟΙ
Στάνταρ κύλινδροι με επεξεργασία άξονα με νιχρώμιο (πάνω από 350 ώρες σε νέφος αλατιού) ενεργοποιούν πλατφόρμες και πόρτες σε εμπορικά πλοία και κρουαζιερόπλοια, όπως και σε πτερύγια και αναδευτήρες καραβιών. Για εφαρμογές σε επικίνδυνο περιβάλλον, είναι διαθέσιμοι και με ATEX 94/9/CE πιστοποίηση, σύμφωνα με το ΕΝ 13463.

ΑΝΟΞΕΙΔΩΤΕΣ ΑΝΤΙ-ΕΚΡΗΚΤΙΚΕΣ ΒΑΛΒΙΔΕΣ

Οι ανοξείδωτες αντι-εκρηκτικές βαλβίδες της Atos με ανθεκτικό ανοξείδωτο σχεδιασμό για να αντέχουν διαβρωτικά περιβάλλοντα (πάνω από 800 ώρες σε νέφος αλατιού) και με ISO επιφάνεια τοποθέτησης, για ένα συμπαγή και αποτελεσματικό σχεδιασμό του υδραυλικού συστήματος. Είναι αντι-εκρηκτικά πιστοποιημένες σύμφωνα με το ATEX 94/9/CE Group II, σύμφωνα με την παγκοσμίως αναγνωρισμένη πιστοποίηση ασφαλείας IECEx Group II και το C UL US κλάση Ι, τμήμα Ι. Οι βαλβίδες μεγέθους 06 επίσης συμμορφώνονται στο Ολοκληρωμένο Επίπεδο Ασφαλείας SIL3, σύμφωνα με το IEC 61508.

ΟΝ-OFF ΗΛΕΚΤΡΟΒΑΛΒΙΔΕΣ ΕΣΩΤΕΡΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ

Οι on-off ηλεκτροβαλβίδες εσωτερικής ασφαλείας είναι σχεδιασμένες ώστε να διασφαλίζουν πλήρη λειτουργικότητα με χαμηλή παροχή ισχύος, ώστε να αποφευχθεί η πιθανότητα έκρηξης, με πιστοποίηση σύμφωνα με το ATEX 94/9/CE Group II και Ι για επιφανειακές σύραγγες ή ορυχεία. Πολλές ναυτιλιακές εφαρμογές παγκοσμίως, όπως η LNG μεταφορείς και οι FPSO αποδεικνύουν την υψηλή αξιοπιστία και αντοχή. Για να περιοριστεί η μέγιστη παροχή ρεύματος, τα πηνία της βαλβίδας θα πρέπει να ενεργοποιούνται μέσω ειδικά πιστοποιημένων ‘φραγμάτων ασφαλείας’.

Ολόκληρη η γκάμα των ναυτιλιακών ηλεκτρουδραυλικών της Atos είναι επίσης διαθέσιμη σε λειτουργία χαμηλής θερμοκρασίας, ώστε να αντέχει τις ακραία χαμηλές θερμοκρασίες των Αρκτικών περιοχών έως τους -40oC (στάνταρ πιστοποίηση έως τους -20oC)

Η DANA Brevini είναι επίσης ένας σημαντικός παίκτης στη ναυτιλιακή τεχνολογία, κατασκευάζοντας πλανητικούς μειωτήρες για πολλές εφαρμογές.